....

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ (PHOTOS)

 

 

 

Η νέα βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού ονομάζεται Όλγα Κατσάρα και είναι μόλις 18 χρονών.

Η εκλογή της έγινε ανάμεσα σε 24 υποψήφιες που κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους από την Πάτρα, την Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις.

Η 19χρονη Όλγα Κατσάρα γεννήθηκε στην Καλαμάτα και ζει μόνιμα στην Πάτρα από το 2000, από όπου είναι η μητέρα της. Τελείωσε το 2017 το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι εν ενεργεία φοιτήτρια του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Γνωρίζει επίσης καλά αγγλικά και γαλλικά.

Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τον χορό από 4 ετών, με την πρώτη της επαφή να είναι με το κλασικό μπαλέτο και τον σύγχρονο χορό. Στη συνέχεια ασχολήθηκε ενεργά με τους λάτιν χορούς, έχοντας συμμετάσχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς του Εθνικού Συμβουλίου Χορού Ελλάδας, με πολλές διακρίσεις σε ατομικές και ομαδικές χορογραφίες.

Όπως ανέφερε η ίδια, «στο Πατρινό Καρναβάλι συμμετέχω από όταν ακόμη δεν έχω αναμνήσεις, καθώς ήμουν ένα από τα μωρά που περίμενε να μπει στο πλήρωμα με την μαμά, να δει ανυπόμονα τη Βασίλισσα στο άρμα ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα έπαιρνε κι αυτό τη θέση της».

Όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε σαν μέλος πληρώματος στις παρελάσεις και τις δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, στο Καρναβάλι των Μικρών ενώ ήταν μία από τις μαζορέτες που άνοιγαν τις παρελάσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η μεγάλη της αγάπη για το Πατρινό Καρναβάλι την οδήγησε να δηλώσει υποψήφια για τη θέση της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2018. Όπως υπογραμμίζει, «το Πατρινό Καρναβάλι είναι ένας θεσμός που με συναρπάζει και αγαπώ πραγματικά ό,τι έχει σχέση με αυτό. Λαβαίνοντας υπ’ όψιν κάποιος το πλήθος νεολαίας 15-25 ετών που συμμετέχει στο ξέφρενο διήμερο της χαράς, καθώς επίσης και τη δική μου ηλικία, συμπεραίνει ότι εύκολα μπορούν οι νεαροί καρναβαλιστές να ταυτιστούν με ένα συνομήλικό τους άτομο που θα προωθήσει τη διασκέδαση μακριά από υπερβολές και εξαρτήσεις από ουσίες».

Το φετινό άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού, διαστάσεων 12 μ. Χ 4,5 μ., είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τον Νίκο Λιβάνη. Πρόκειται για έναν βάλτο με βατράχια, σαύρες και ένα δέντρο με ανθρώπινη μορφή.

Τα χρώματα είναι γήινα -καφέ και πράσινα, λαχανί- και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι φελιζόλ, πολυεστέρας, χαρτί και χρώμα. Φέτος, το άρμα θα πλαισιωθεί και από φυσικά στοιχεία με λουλούδια.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments