....

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ» ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΜΕ 250 ΕΥΡΩ!

Το νέο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση, που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, περιέχει μια ευνοϊκή διάταξη για κατοικίες που έχουν χτιστεί πριν το 1975 και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να «τακτοποιήσουν» πολεοδομικές παραβάσεις αντί μόλις 250 ευρώ!

Με μόλις 250 ευρώ μπορεί κάποιος να νομιμοποιήσει όλες τις μικροπαραβάσεις που έχει στο κτίσμα του, όπως στέγαστρα, αποθήκες, καμινάδες, πέργκολες κ.α. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή, υπάγονται στις διατάξεις του και εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης με την καταβολή παραβόλου ύψους 250 ευρώ, 21 συνολικά παραβάσεις.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις πολεοδομικών παραβάσεων είναι η διαφορετική διαμόρφωση των διαμερισμάτων ενός ορόφου,  από αυτή που προβλέπει η οικοδομική άδεια, καθώς και η διαφορετική χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης.

Στην πρώτη περίπτωση καταβάλλεται παράβολο 250 ευρώ ανά όροφο ύστερα από αίτηση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος. Στη δεύτερη περίπτωση,  οι ιδιοκτήτες υποβάλλουν κάτοψη αποτύπωσης των υφισταμένων θέσεων στάθμευσης και τα 250 ευρώ καταβάλλονται εφάπαξ εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης

Σχόλια - Facebook Comments