....

Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΑΝΟΗΤΟΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

 

 

Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας ξεκαθάρισε σήμερα επί τη ευκαιρία της συνάντησης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη ότι ΔΕΝ πρόκειται να πάει σε εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά «θα ήμουν ανόητος να μη θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας μετά την έξοδο από τα μνημόνια»

Είπε δηλαδή το αυτονόητο ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει σε άλλους την πρωθυπουργία ενώ η χώρα θα έχει μπει σε μια νέα πορεία (δύσκολη μεν αλλά καινούρια δε)

Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 10:30 στο δημαρχείο και στο προαύλιο τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, καθώς και οι δύο φρουροί του δημάρχου που ήταν μαζί του κατά την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, στη διάρκεια εκδήλωσης στη μνήμη των θυμάτων της γενοτοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Mετά την συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Μπουτάρης παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου και ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του, βρήκε την ευκαιρία να διαψεύδει κάθε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Όλα καλά;», ρώτησε ο πρωθυπουργός τον κ. Μπουτάρη, προσθέτοντας πως «Η Καλυψώ πιο πολλές μάζεψε».

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» είπε ο πρωθυπουργός  στον κ. Μπουτάρη στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Πάντως υπάρχουν έντονες διαρροές από το Μαξίμου ότι «η κυβέρνηση σκέφτεται να δώσει χρίσμα στον Γιάννη Μπουτάρη» για μια νέα θητεία στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική. Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια. Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο δημαρχείο.

Τι προκύπτει από όλα αυτά; Ότι απλούστατα η κυβέρνηση επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την «θυματοποίηση» του Γ.Μπουτάτη και να χρησιμοποιήσει μια τρίτη υποψηφιότητά του για να κερδίσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι δε εκλογές παραμένουν να έχουν ως πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής τον Μάιο του 2019 όταν και θα διεξαχθούν και οι ευρωεκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι από την αρχή φαίνονταν παράλογο μια προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο ενώ θα είχε περάσει η χώρα σε μια άλλη εποχή , μεταμνημονιακή.

Το όποιο όφελος θα το γεύονταν ο επόμενος. Αυτό που «καίει» το Μαξίμου είναι η εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων από το νέο έτος. Αυτό τους προβληματίζει αλλά και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο μεγάλες θα είναι οι μειώσεις ώστε να είναι κάπως... ανεκτές.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments