....

ΑΣΕΠ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 8.171 ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΗΜΩΝ: ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ -ΤΑ ΕΞΙ ΒΗΜΑΤΑ

 

 

 

Τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για τον μεγάλο διαγωνισμό των μόνιμων καθαριότητας στους δήμους. Όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, το σχετικό επίσημο αίτημα για 8.171 θέσεις κατατέθηκε στην Ανεξάρτητη Αρχή την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ήδη ετοιμάζεται η σχετική προκήρυξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το χρονδιάγραμμα για τα έξι βήματα που θα γίνουν από εδώ και στο εξής είναι το ακόλουθο:

  1. Αποστολή Προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο: Αναμένεται να γίνει ανάμεσα στις 8 με 15 Ιανουαρίου.
  2. Δημοσίευση στο ΦΕΚ: Μέσα σε πέντε ημέρες από την αποστολή της (σ.σ. δηλαδή από 13 έως 20 Ιανουαρίου) θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.
  3. Διαδικασία «ωρίμανσης»: Ακολουθούν 15 ημέρες «ωρίμανσης» (σ.σ. να γίνει δηλαδή γνωστή στο ευρύτερο κοινό) της προκήρυξης μέχρι να ξεκινήσουν οι αιτήσεις: Από 28 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου.
  4. Υποβολή αιτήσεων: Η προθεσμία είναι 15 ημέρες για την ηλεκτρονική υποβολή και ακόμη τρεις ημέρες για την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών στο ΑΣΕΠ: Αναμένετα να ολοκληρωθεί από 15 έως 22 Φεβρουαρίου.
  5. Έλεγχος αιτήσεων: Θα ξεκινήσει την επομένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, με στόχο να ολοκληρωθεί το αργότερο στις 31 Μαρτίου 2018, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων –«παρατασιούχων των δήμων.
  6. Έκδοση Προσωρινών Πινάκων διοριστέων. Αναμένεται στις 31 Μαρτίου 2018.

Οι υπόλοιπες θέσεις θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ

Η επίσημη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, αφορά 8.171 θέσεις, από τις συνολικά 8.845 που είχαν εγκριθεί από το ΥΠΕΣ, μετά τα αιτήματα των δήμων, αφού οι υπόλοιπες 674 θέσεις θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ.

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr,  αριθμός των θέσεων θα πληρωθούν στο διαγωνισμό, από πρόσωπα από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ όπως ορίζουν οι διατάξεις του ν. 2643/1998. Αυτές τις περίπου 700 θέσεις καθόρισε με απόφαση της, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θ. Φωτίου και η απόφαση της, αναμένεται να βγει σύντομα σε ΦΕΚ.

Υπενθυμίζουμε ότι για κάθε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που αφορά θέσεις εργασίας δημοσίων υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., είναι αναγκαίο να προβλεφθεί και ο ανάλογος αριθμός των θέσεων που ορίζει ο συγκεκριμένος νόμος. Σύμφωνα με πληροφορίες στον συγκεκριμένο διαγωνισμός οι κατηγόριες αυτές είναι των τρίτεκνων, πολύτεκνων, συγγενείς ΑμεΑ, απόγονοι ανάπηρων πολέμων κ.α (Δείτε εδώ και το σχετικό ΦΕΚ με τα δικαιολογητικά που χρειάζονται οι συγκεκριμένες κατηγορίες).

Όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες -Μερίδα του λέοντος οι ΥΕ

Οι 8.171 θέσεις που προκηρυχθούν μέσω του ΑΣΕΠ, αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Ωστόσο στην κατηγορία ΠΕ και ΤΕ προβλέπονται μόλις 123 θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν ΔΕ και ΥΕ, με την συντριπτική πλειοψηφία, πλέον των 5.000 να αφορούν θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Ειδικότητες – Προσόντα

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, Εργατών Συνοδών Απορριμματοφόρων, κ.α.

Για όλες τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα ζητείται ως μοναδικό προσόν το Απολυτήριο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980, Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments