....

ΑΡΝΙΣΣΑ ΠΕΛΛΑΣ : ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΙΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (VIDEO PHOTOS)

 

ΑΡΝΙΣΣΑ : ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΙΤΣΑΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (VIDEO PHOTOS)

Όπως κάθε χρόνο με επιτυχία και αρκετό κόσμο ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας αποτελούμενος από όλη την  νεολαία του χωριού, διοργάνωσε και φέτος  Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 το βράδυ την αναβίωση του εθίμου έθιμο "Βαρβαρίτσα Νικολίτσα"» που διαδραματίζεται εδώ και πολλά χρόνια από παρέες νέων αγοριών (κυρίως) τιμώντας την προστάτιδα του χωριού Αγία Βαρβάρα . Το παραδοσιακό αυτό έθιμο πραγματοποιήθηκε στην μικρή πλατεία που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του χωριού Αγίας Βαρβάρας. Να αναφέρουμε ότι η φωτιά που ανάβουν οι νέοι συμβολίζει την φωτιά που άναψε ο πατέρας της Αγίας Βαρβάρας για να την κάψει επειδή ήταν Χριστιανή.

Εμείς βρεθήκαμε εκεί σήμερα με την κάμερά μας και πήραμε πλάνα από το παραδοσιακό αυτό έθιμο και σας τα παρουσιάζουμε στο παρακάτω βίντεό μας.

Συγχαρητήρια  στα εξαίσια και πεντανόστιμα νηστίσιμα εδέσματα που έφτιαξαν κυρίως οι νέες νοικοκυρές του χωριού από την Άρνισσα όπου τα γεύτηκαν δωρεάν όλοι  όσοι παρευρέθηκαν  σε αυτό το παλιό έθιμο και ιδιαίτερα τους ζεστούς παραδοσιακούς και νόστιμους λουκουμάδες τους οποίους και δοκιμάσαμε!! σε συνδυασμό με άφθονο κρασί.

Ο κόσμος στην μικρή πλατεία είναι την ευκαιρία να διασκεδάσει και να χορέψει παραδοσιακούς χορούς με το μουσικό συγκρότημα «Τα Αηδόνια»

Αύριο Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο της Άρνισσας το απόγευμα 18.30μμ θα γίνει μουσικοχορευτική παράσταση "Χοροί - Μουσικές - Χρώματα" με παραδοσιακους χορούς από όλη την Ελλάδα.

Η είσοδος δωρεάν!!!

 

NOE17_519 NOE17_518 NOE17_517 NOE17_516 NOE17_515 NOE17_511

NOE17_513
upload pic

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments