....

ΑΡΙΔΑΙΑ : ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ Δ. ΑΛΜΩΠΊΑΣ

 

Το Δήμο Αλμωπίας επισκέφθηκε σήμερα,αντιπροσωπεία φοιτητών και καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Αυστραλίας «CharlesDarwin», που συμμετέχουν στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας.

Τους προσκεκλημένους, με επικεφαλής τον Καθηγητή Δρ. Γεώργιο Φραζή, υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπάτσης Χρήστος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάντσης Δημήτριος.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Τμήμα Ελληνικών Σπουδώντης Αυστραλίας και στη συνεισφορά, ως προς τη πολιτισμική γεφύρωση και τη δημιουργία δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο Δήμαρχος Αλμωπίας δώρισε στους επισκέπτες το ιστορικό λεύκωμα του Δήμου Αλμωπίας, το οποίο θα αποτελέσει ένα πολιτισμικό θησαυρό στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου «CharlesDarwin».

Τέλος, ανανεώνοντας το ραντεβού τουςγια την επόμενη χρονιά, με προσμονή για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή φοιτητών,ο Δήμαρχος ευχήθηκε,στους φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου,καλό υπόλοιπο διαμονής, γεμάτο εμπειρίες και απόκτηση γηγενή γνώσεωνγια τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, τις παραδώσεις και τη γλώσσα.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments