....

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Την Κυριακή της Πρωτοχρονιάς του 2017, τελέσθηκε στην Έδεσσα η καθιερωμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία για την αρχή του νέου έτους προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος (δρ.Θ.) με θέμα τον χρόνο και την αιωνιότητα. Μεταξύ 
άλλων τόνισε ότι κατά τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη ο χρόνος της ζωής μας παίρνει αξία όταν τον επενδύουμε στην αιωνιότητα, ενώ σύμφωνα με τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο όταν φεύγουμε από την ζωή αυτή, θα φαινόμαστε σαν ένα ποτήρι διάφανο. Ας φροντίσουμε να είναι καθαρό και διαυγές το περιεχόμενό του.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν επίσης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, οι εφημέριοι του Ι. Ναού και οι διάκονοι της Ι. Μητροπόλεως. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, η τ.Υφυπουργός και Βουλευτής Πέλλας κα Θ. Τζάκρη, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ης Μεραρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και μεγάλος αριθμός πιστών.
 

--
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

1/3/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments