....

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΙΣ... ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ

Δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Είναι ένας αγώνας με πολιτικές και έντονες κοινωνικές προεκτάσεις.

Στη μία ομάδα συμμετέχουν και εργαζόμενοι της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» ενώ οι αντίπαλοί τους αγωνίζονται για την απομάκρυνση των μεταλλείων χρυσού από τις Σκουριές.

 

Παρά το γεγονός ότι όλοι οι προηγούμενοι αγώνες μεταξύ των ομάδων «Ακανθος Ιερισσού» και τα «Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας- Στρατωνίου» έγιναν σε συνθήκες... ομαλότητας αυτή τη φορά η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής με της απόφαση της να αλλάξει η έδρα του αγώνα που είναι προγραμματισμένος να γίνει αύριο κατάφερε να οξύνει τα πνεύματα.

Η καταγγελία

«Τις ημέρες που προηγήθηκαν μέλη της διοίκησης της ομάδας του μεταλλείου (όπως άλλωστε ο ίδιος ο τίτλος της δηλώνει), σε μια προσπάθεια καλλιέργειας αρνητικού κλίματος και δημιουργίας εντυπώσεων, διέρρεαν σκόπιμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ‘φοβούνται’(;;;!!!) να αγωνιστούν στην Ιερισσό διότι ‘αγωνιούν και νιώθουν ανασφάλεια’ (;;;!!!) για τη σωματική ακεραιότητα των μελών της αποστολής τους (διοίκησης και παικτών)» καταγγέλουν σε ανακοίνωσή τους οι ποδοασφαιριστές και τα μέλη της διοίκησης της ομάδας «Ακανθος Ιερισσός». Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι μέλη της διοίκησης της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χαλκιδικής « διέρρεαν ανεπίσημα ότι υπήρχαν έντονες πιέσεις από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής ώστε να ληφθεί απόφαση αλλαγής της έδρας του εν λόγω αγώνα λέγοντας ότι υπάρχει σχετικό έγγραφο – εντολή».

Αλλαξε η έδρα του αγώνα!

Τελικά η έδρα του αγώνα άλλαξε καθώς το ντέρμπι θα διεξαχθεί τελικά στο Δημοτικό Στάδιο Ορμύλιας. «Μια απόφαση που ξεφτιλίζει τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και αυτούς που τον εκπροσωπούν. Μια απόφαση που περαιτέρω δυναμιτίζει άνευ λόγου και αιτίας το κλίμα σε μια κοινωνία της οποίας ο κοινωνικός ιστός έχει ήδη διαρραγεί λόγω των προβλημάτων και των αντιθέσεων που τα τελευταία χρόνια δημιουργεί η επιβαλλόμενη εξόρυξη χρυσού…

Η Ιερισσός έχει αποδείξει τόσο σε αθλητικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο ότι σέβεται και τιμά κάθε αντίπαλο.» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα μέλη της ομάδας της Ιερισσού. Οπως αναφέρουν οι πρόσφατες αναμετρήσεις μεταξύ Ιερισσού και Στρατωνίου - τόσο στην Ιερισσό όσο και στο Στρατώνι - οι αγώνες διεξήχθησαν υπό άριστες συνθήκες και σε αθλητικά πλαίσια τόσο μέσα όσο και έξω από τον αγωνιστικό χώρο.

«Να παίζουμε πάντα στην έδρα τους!»

Μάλιστα τα μέλη της ομάδας της Ιερισσού δηλώνουν ότι «προς αποφυγή παρομοίων τραγελαφικών καταστάσεων στο μέλλον επιθυμούν όλες οι αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων να διεξάγονται αποκλειστικά στην έδρα του Στρατωνίου, καθώς από μέρους τους ουδεμία υπόνοια ‘φόβου’ ή ‘ανασφάλειας’ υπάρχει»!

 

www.seleo.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments