....

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 


Στις πλατείες των χωριών του νομού Λάρισας βγάζουν από την Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, οι Θεσσαλοί αγρότες τα τρακτέρ μετά από απόφαση που ελήφθη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Βασιλί-Φαρσάλων από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων. Λίγες μέρες αργότερα αυτά αναμένεται να παραταχθούν στη Νίκαια. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ: «Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες της επαρχίας ώστε μαζί με τους συναδέλφους μας από τον υπόλοιπο Νομό της Λάρισας, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, να στήσουμε ένα πανίσχυρο μπλόκο στην Νίκαια».

Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι από σήμερα το απόγευμα ξεκινούν συσκέψεις και περιοδίες σε χωριά της επαρχίας Φαρσάλων.

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει:
«Μεγάλη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Βασιλί-Φαρσάλων από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες της επαρχίας ώστε μαζί με τους συναδέλφους μας από τον υπόλοιπο Νομό της Λάρισας, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, να στήσουμε ένα πανίσχυρο μπλόκο στην Νίκαια. Δεν περισσεύει κανείς. Η μόνο απάντηση στις πολιτικές που μας οδηγούν στην φτώχεια, την εξαθλίωση και τον αφανισμό είναι ο ενωμένος και ανυποχώρητος αγώνας μας.

Τη Δευτέρα βγάζουμε τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών μας στέλνοντας μήνυμα αγώνα για την επιβίωση μας. Ξεκινάμε πρόγραμμα για συσκέψεις και περιοδείες σε χωριά της επαρχίας Φαρσάλων από Παρασκευή απόγευμα σε Ζωοδόχο Πηγή 6 μ.μ. και Κρήνη 7 μ.μ. Η σύσκεψη του Α.Σ Νίκαιας χαρακτηρίστηκε από την μαζικότητα της και πάρθηκε ανάλογη απόφαση για κάθοδο των τρακτέρ την Δευτέρα στις πλατείες των χωριών».

Στην υπόλοιπη Ελλάδα
Για σήμερα Παρασκευή (20/1), έχει προγραμματιστεί παμβοιωτική σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων στο Διοικητήριο Λιβαδειάς, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων, ενώ και το μπλόκο των Τεμπών αναμένεται να αποφασίσει έως τη Δευτέρα τη στάση που θα κρατήσει.

Πάντως, τον προγραμματισμό τους για τη μορφή των κινητοποιήσεων έχουν ήδη αποφασίσει οι αγρότες στην Κόρινθο, όπου θα παραταχθούν τη Δευτέρα στο λιμάνι του Κιάτου, ενώ ραντεβού τη Δευτέρα έδωσαν και οι αγρότες της Μεσσήνης.

Στους δρόμους βγαίνουν τα τρακτέρ και στη Ζάκυνθο, με τη συγκέντρωση που θα γίνει με τα μηχανήματα να έχει οριστεί στην περιοχή της «Λούμπας».

Έναρξη κινητοποιήσεων των αγροτών αποφάσισε και η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, με τους παραγωγούς να παρατάσσουν τα αγροτικά τους μηχανήματα μπροστά στην Καλλονή. Στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων των παραγωγών της Λέσβου είναι η άμεση αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία του φετινού χειμώνα.

Τα τρακτέρ τους κατεβάζουν στους δρόμους και οι αγρότες στην Κρήτη, με τον σχεδιασμό να θέλει τα αγροτικά μηχανήματα να παρατάσσονται στον κόμβο των Πραιτωρίων στο Ηράκλειο και στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά.

Τον «δρόμο του αγώνα» με κατεύθυνση τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα παίρνουν οι Σερραίοι αγρότες. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της πρόσφατης συνέλευσης, από την ερχόμενη Δευτέρα θα συγκεντρώσουν στις πλατείες των χωριών τα αγροτικά τους μηχανήματα και αφού γίνει καταμέτρηση των δυνάμεών τους, προς το τέλος της εβδομάδας θα συγκεντρωθούν στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, με κατεύθυνση τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

 

http://www.greekestates.net/el/

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments