....

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η ΠΛΗΡΩΜΗ 4ης ΔΟΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ-ΚΑΡΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ & ΕΝΟΙΚΙΟΥ


Αύριο ξεκινά η καταβολή της δ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων


 

Από αύριο, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η σταδιακή καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, για το Δ΄ τρίμηνο 2016 (επίδομα τέκνων και πολυτεκνικά επιδόματα) καθώς και η πληρωμή εκκρεμών αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων και τον αριθμό των τέκνων ενώ το πολυτεκνικό επίδομα ανέρχεται στα 500 ευρώ ανά παιδί.

Την απόφαση για την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφ. Αχτσιόγλου, εγκρίνοντας τη δαπάνη ύψους εκατόν εβδομήντα πέντε εκατομμυρίων (175.000.000,00).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΓΑ, οι δικαιούχοι για το 2016 έφτασαν τους 770 χιλιάδες. Συνολικά, η δαπάνη για οικογενειακά επιδόματα το 2016 ανήλθε στα 675 εκατ. ευρώ.

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).

β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή Κολλέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., Δημόσια ή ιδιωτικά. Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης των τέκνων και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους (ανεξάρτητα εάν συνεχίζουν να φοιτούν). Διευκρινίζεται ότι στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης (Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού, κ.λ.π.), καθώς και τα αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Εξωτερικού.

γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

 

 

Αύριο θα μπουν στους λογαριασμούς τα χρήματα για την κάρτα σίτισης σε 120.097 δικαιούχους καθώς και το επίδομα ενοικίου για 17.411 δικαιούχους.

Τα χρήματα θα πιστωθούν στις τραπεζικούς λογαριασμούς σήμερα το απόγευμα και από αύριο μπορούν να τα πάρουν οι δικαιούχοι.

Συγκεκριμένα από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι:

1. Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 θα ενεργοποιηθεί για 18η φορά η κάρτα αλληλεγγύης. Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 13.500.850,00 ευρώ και αφορά 120.097 δικαιούχους του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης». Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίδεται μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

2. Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 θα γίνει η 16η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου στους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί. Το ποσό των 2.177.187,66 ευρώ πιστώνεται στους λογαριασμούς 17.411 ιδιοκτητών ακινήτων. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του επιδόματος ενοικίου εξαρτάται από την ορθή καταχώρηση –με ευθύνη των δικαιούχων- των στοιχείων για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών.

Δείτε τις αποφάσεις:

ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Σχόλια - Facebook Comments