....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΔΙΝΟΥΝ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΟΝ ΕΡNΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

 

 

«Βραβείο ειρήνης» στον…. Ερντογάν θα απονείμει η Παγκόσμια Παιδιατρική Ομοσπονδία!


Θα μπορούσε να είναι ένα κακόγουστο ανέκδοτο, κι’ όμως, είναι πραγματικότητα. Όπως αναφέρει το τουρκικό portal sol news, η Παγκόσμια Παιδιατρική Ομοσπονδία (IPA) ανακοίνωσε πως θα απονείμει στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν… το «διεθνές βραβείο ειρήνης» εξαιτίας- όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία- της βοήθειας που παρείχε η κυβέρνηση του στα παιδιά-πρόσφυγες του πολέμου!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής διεθνών σχέσεων της IPA Κερέμ Χασάνογλου, η Ομοσπονδία αποφάσισε να βραβεύσει τον Ερντογάν αναγνωρίζοντας την συμβολή της τουρκικής κυβέρνησης στη δημιουργία υποδομών και υπηρεσιών προς όφελος των παιδιών-προσφύγων που φιλοξενούνται στη χώρα.

«Η Τουρκία άνοιξε τις πύλες της και φιλοξένησε περισσότερο από 1.5 εκατομμύριο βρέφη και παιδιά, την ώρα που άλλες χώρες παρέμεναν απαθείς» σημειώνει ο Χασάνογλου και προσθέτει: «Υπό την ηγεσία του κ.Ερντογάν, η Τουρκία βοήθησε αυτά τα αθώα παιδιά να επιζήσουν όταν άλλες χώρες αγνοούσαν την όλη κατάσταση».

Ωστόσο, παρά τους «ύμνους» του επικεφαλής της IPA στον Ερντογάν, το sol news αποκαλύπτει πως η κατάσταση για τα παιδιά-πρόσφυγες στην Τουρκία είναι τραγική, κάνοντας λόγο για παράνομη παιδική εργασία, εκμετάλλευση και καμία πρόσβαση στην εκπαίδευση.

bfa82d1dda67670e0f16783ca86429c7-b20e7ea1Από τα 3.5 εκατομμύρια προσφύγων από την Συρία που βρίσκονται στην Τουρκία, περίπου 1.6 εκατομμύρια είναι έφηβοι και παιδιά κάτω των 18 ετών. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2017, ο μισός αριθμός των παιδιών-προσφύγων που ζουν στην Τουρκία δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση ενώ χιλιάδες μικροί σύριοι πρόσφυγες γίνονται «λεία» παράνομων κυκλωμάτων που προωθούν την παιδική εργασία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλοι, διεθνούς φήμης επιχειρηματικοί όμιλοι που διατηρούν εργοστάσια στην Τουρκία, όπως η Zara, η Mango και η Marks & Spenser, απασχολούν παιδιά κάτω των 18 ετών.

Πέραν όλων αυτών, η απονομή «βραβείου ειρήνης» σε έναν πολεμοχαρή ηγέτη, η αντιλαϊκή-αντεργατική κυβέρνηση του οποίου έχει παίξει σημαίνοντα ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Συρία, που έχει στηρίξει οικονομικά και στρατιωτικά ομάδες ακραίων τζιχαντιστών και έχει εξαπολύσει ανελέητη επίθεση ενάντια στους κούρδους της βόρειας Συρίας, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments