....

ΑΠΙΑΣΤΟΣ O ΜΠΟΛΤ - ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 200Μ. ΓΙΑ 3η ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ

-Πρώτος και στα 200μ. ο Γιουσέιν Μπολτ με 19.78
-Κατέκτησε το τρίτο σερί Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο της καριέρας του στα 200μ.
-Για μια ακόμη φορά ζήτησε ησυχία από το κοινό στις εξέδρες
-Αυτό είναι το όγδοο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιό του και -αν είναι δυνατόν!- ήταν απογοητευμένος με το χρόνο του

Ο Μπολτ ήταν τόσο χαλαρός πριν από τον τελικό που χόρευε πριν από την εκκίνηση και μετά τον τερματισμό αποθεώθηκε από τον κόσμο, στο γύρο του θριάμβου... Και τι έκανε; Τους ζητούσε να φωνάξουν κι άλλο γι' αυτόν.  

Πήρε γρήγορο προβάδισμα και... κάλπασε ως τον τερματισμό ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών. Ο Καναδός, Αντρέ ντε Γκρας με 20.02 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και ο Γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ γονάτισε όταν διαπίστωσε ότι τερμάτισε τρίτος στην κούρσα με 20.12.

Η πολυαγαπημένη μητέρα του Μπολτ, η οποία διαρκώς του γκρινιάζει, ήταν τόσο ατάραχη στις εξέδρες. Μια συνήθεια είναι και τα χρυσά... Αναλόγως, βέβαια ποιον έχεις γιο!  

 

Οπως όμως σωστά επεσήμανε και το BBC, η δουλειά του Μπολτ δεν έχει τελειώσει ακόμη στο Ρίο. Εχει τρία σερί χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα 100μ. και τα 200μ. (ο μοναδικός που το έχει πετύχει στα σπριντ) και απομένει η σκυταλοδρομία (4Χ100μ) για να ολοκληρώσει το επίτευγμα των τριών σερί χρυσών Ολυμπιακών μετάλλιων σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα.

 

 

Ηταν χαρούμενος για τα δυο χρυσά του στο Ρίο, τ' απαριθμούσε με τα δάχτυλά του, αλλά όχι και τόσο για το 19.78. Απίστευτο; Για τον Μπολτ, μάλλον όχι... Ηθελε να σπάσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (19.19) σε αυτή την κούρσα, την τελευταία στην καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ατομικό αγώνισμα, αλλά αυτό μάλλον δεν ήταν εύκολο. Οι συνθήκες στο Ρίο δεν ήταν ευνοϊκές. Η υγρασία έφτανε το 85%, ενώ την Κυριακή αυτός ο φανταστικός τύπος κλείνει τα 30! 

 

 

 

 Η κατάταξη του τελικού

1. Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 19.78

2. Αντρέ Ντε Γκρας (Καναδάς) 20.02

3. Κριστόφ Λεμέτρ (Γαλλία) 20.12

4. Άνταμ Τζέμιλι (Μεγάλη Βρετανία) 20.12

5. Τσουράντι Μαρτίνα (Ολλανδία) 20.13

6. Λασόν Μέριτ (ΗΠΑ) 20.19

7. Αλόνσο Έντουαρντ (Παναμάς) 20.23

8. Ραμίλ Γκουλίγιεφ (Τουρκία) 20.43

 

Με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 200μ. έφθασε τις οκτώ Ολυμπιακές πρωτιές στο σύνολο κι έπιασε στη σχετική λίστα τον Αμερικανό Ρέι Γιούρι, που έχει επίσης οκτώ χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Αυτό που θέλει τώρα ο 30χρονος Τζαμαϊκανός είναι νίκη και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. Αν φθάσει τα εννέρα χρυσά μετάλλια στην κορυφαία των διοργανώσεων τότε θα ισοφαρίσει τον Φινλανδό Πάαβο Νούρμι και τον Αμερικανό Καρλ Λιούις. Ο Νούρμι συνολικά έχει 12 μετάλλια (έχει και τρία αργυρά) και ο Λιούις 10, καθώς εκτός από τα εννέα χρυσά έχει κατακτήσει και ένα ασημένιο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments