....

ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΈΔΕΣΣΑΣ 2017: ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ


Τα Ανθεστήρια έχουν τη ρίζα τους στην αρχαιότητα και ήταν μια γιορτή αφιερωμένη στην αναγέννηση της φύσης, τα λουλούδια και το κρασί, μια ευκαιρία να κάνουν οι αρχαίοι δώρα στα μικρά παιδιά και να γλεντήσουν σε μια ατμόσφαιρα κεφιού και χαράς. Το αυτό διατηρήθηκε στο πέρασμα των χρόνων και έφτασε από τη δεκαετία του 50 να αποτελεί θεσμό στην πόλη της .

 

Γινόταν προς τιμήν της , της ομορφιάς της χαράς και της φυσικής αγνότητας. Ως ιδέα η γιορτή αυτή υλοποιήθηκε το 1955 για πρώτη φορά και κατάφερε να αντέξει ως το 1961, για να αναβιώσει ως ύστατη προσπάθεια την τριετία 1969, 70 και 71 οπότε και εξέπνευσε οριστικά. Όλοι οι Εδεσσαίοι από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο δούλευαν πυρετωδώς για να ετοιμάσουν τη γιορτή με κέφι, αγάπη και μεράκι και η προσπάθειά τους αυτή είχε μεγάλη επιτυχία και πανελλαδική απήχηση.

Φέτος, σχεδόν 50 χρόνια μετά τα τελευταία Ανθεστήρια, αναβιώνουμε αυτή τη γιορτή, που είναι ένας ύμνος στην πολύχρωμη φύση της Έδεσσας και την Άνοιξη! Οι τριήμερες των Ανθεστηρίων Έδεσσας 2017 θα περιλαμβάνουν δρώμενα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις ψυχαγωγίας και ευαισθητοποίησης των παιδιών για το περιβάλλον, ενώ θα κορυφωθούν την Κυριακή 28 Μαΐου με τη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στον κεντρικό πεζόδρομο της Έδεσσας. Τα άρματα θα είναι στολισμένα με , όπως και οι συμμετέχοντες στα πεζοπόρα τμήματα, ενώ όλη η πόλη θα έχει φορέσει τα καλά της για να συμμετάσχει στη γιορτή της Άνοιξης.

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί!!!

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments