....

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ Δ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών» και 24 απουσίαζαν από την ψηφοφορία. Οι περισσότεροι προέρχονται από την ομάδα των "53". Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ) και Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων) εξελέγησαν αντιπρόεδροι με 182 και 188 ψήφους αντίστοιχα.

Τη θέση τους από την εκλογή του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής διαχώρισαν δεκάδες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είτε δηλώνοντας «παρών», είτε απουσιάζοντας από τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

AdTech Ad

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασαν την επιλογή του βουλευτή των ΑΝΕΛ που είχε προκαλέσει σάλο όταν ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης  παραποιημένη φωτογραφία από το Άουσβιτς. Ειδικότερα πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών» (Νίκος Φίλης, Μάκης Μπαλαούρας, Μάριος Κάτσης, Γιώργος Ψυχογιός, Εύη Καρακώστα) εκφράζοντας μέσα στη Βουλή την αντίθεσή τους. Σημειώνεται ότι στη εν λόγω ψηφοφορία δεν υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσουν οι βουλευτές «όχι» αλλά μόνο «παρών» προκειμένου να προστατευτεί το κύρος του αντιπροέδρου.

Επίσης άλλοι 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν από την ψηφοφορία συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα πέραν του πρωθυπουργού απουσίαζαν οι  υπουργοί και βουλευτές: Τασία Χριστοδουλοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Πάλλης, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης. Από την ψηφοφορία απουσίαζε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχαν μάλιστα έντονο εσωκομματικό χρώμα καθώς οι περισσότεροι προέρχονται από την ομάδα των "53" δηλαδή την εσωκομματική αντιπολίτευση του κόμματος που αποδοκιμάζει έντονα τις ακραίες θέσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος εξελέγη στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής με 182 «ναι» έναντι 14 «παρών».

Στη θέση του όγδοου αντιπροέδρου της Βουλής εξελέγη με 188 «ναι» έναντι 8 «παρών», ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Γεωργιάδης είναι γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Κεντρώων και τομεάρχης Αθλητισμού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Τουρισμού, Εξωτερικών Υποθέσεων και Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Α'΄Αθηνών με την Ένωση Κεντρώων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Ειναι επίσης διευθυντής της Ένωσης Κεντρώων και αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP).

Υπέρ των δύο υποψηφιοτήτων ψήφισαν όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες πλην της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που δήλωσε "παρών" και των χρυσαυγιτών που δεν μετείχαν στην ψηφοφορία.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments