....

ΑΝΟΔΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές βοηθούμενες από τον κλάδο ενέργειας και τα κέρδη στα futures του αργού πετρελαίου, με τους επενδυτές να έχουν κατά νου την πολιτική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει περίπου 1% στις 341 μονάδες, βοηθούμενος από τα κέρδη στους τομείς της τεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης. Ο δείκτης την Τρίτη υποχώρησε 1%, ύστερα από τα απογοητευτικά κινεζικά στοιχεία εμπορίου. Στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης ήταν στάσιμος αλλά άρχισε να συγκεντρώνει περισσότερη δύναμη στη συνέχεια. Image and video hosting by TinyPic

Στον ενεργειακό κλάδο, η OMV κερδίζει 1,08%, η Total SA 0.67% και η Tullow Oil 2.96%.

Οι μετοχές της Tullow ήταν χαμηλότερα μετά την υποβάθμιση από τη UBS σε neutral από buy. Οι μετοχές της εταιρείας είναι σε επίπεδα που υπονοούν μια σιωπηρή τιμή πετρελαίου 72 δολ. το βαρέλι, ανέφερε η UBS.

Οι επενδυτές περιμένουν τα νέα μέτρα από την ΕΚΤ στη συνάντηση για τη νομισματική πολιτική την Πέμπτη, όπου ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Μάριο Ντράγκι αναμένεται να μειώσει το επιτόκιο καταθέσεων της τράπεζας και να εισαγάγει περαιτέρω χαλάρωση.

"Περιμένουμε να δούμε διστακτικές και απρόβλεπτες συναλλαγές, καθώς οδεύουμε προς την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ, καθώς οι traders θα κάνουν επανατοποθετήσεις, συνεπώς υπάρχει μια εγγυημένη μεταβλητότητα αύριο», δήλωσε ο αναλυτής μετοχών Joshua Mahony.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments