....

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ – ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

 

 

Με βάση τα όσα ανέφερε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης, τα διπλώματα οδήγησης θα εκδίδονται με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Είναι όπως ανέφερε ο υφυπουργός το αμέσως επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή το υπουργείο.

Το αλλάζει στα διπλώματα οδήγησης

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ν. Μαυραγάννης αλλάζει ριζικά τόσο το σύστημα των μαθημάτων, όσο και το σύστημα των εξετάσεων.

Μέσω ψηφιοποίησης, ανέφερε ο υφυπουργός, οι εξετάσεις θα γίνονται με ηλεκτρονικό τόπο. Θα δημιουργηθεί, όπως είπε, ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της έκδοσης διπλωμάτων με… φακελάκι στον εξεταστή.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Μαυραγάννης θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, με την ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευόμενων στον χώρο διδασκαλίας.

Σχόλια - Facebook Comments