....

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΙΩΝΗΣ : "ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ"

Σήμερα οι περισσότεροι από εμάς  περιμένουμε  μετέωροι και άπρακτοι την ανάπτυξη ως έναν από μηχανής θεό που θα δώσει τέλος στο δράμα μας και θα οδηγήσει στην ευημερία μας. 

Η νέα πολιτική αντίληψη που θα στοχεύει πλέον στην ευζωία μας και όχι στην ευημερία μας πρέπει να ξεκινήσει από εμάς τους ίδιους. 

Εμείς είμαστε ο μοχλός  ανάπτυξης  της ζωής μας, της οικογένειας μας, του δήμου μας, της πολιτείας μας. 

Η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με κινήσεις ενεργών πολιτών πρέπει να δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο και να ωθήσει την κοινωνία να βγει από το τέλμα της μιζέριας και της απαισιοδοξίας. 

Η Έδεσσα μας, η πόλη που είναι παγκοσμίως γνωστή για τους μοναδικούς σε αστικό περιβάλλον καταρράκτες, έχει πλέον αποκτήσει ακόμα ένα εξαιρετικό σε φυσικού κάλλους  τουριστικό προϊόν που  το γνωρίσαμε με την ονομασία ποταμοβραχίονες. 

Ενώ λοιπόν χιλιάδες επισκέπτες περνούν από την πόλη μας δεν υπάρχει το αντίστοιχο όφελος για την τοπική κοινωνία  και τα δύο τουριστικά προϊόντα παραμένουν ασύνδετα και ανεκμετάλλευτα. 

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναμορφώσει την προώθηση του τουριστικού προϊόντος με επίκεντρο την τοπική αγορά έτσι ώστε, να υπάρξει κέρδος για επιχειρήσεις και  να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. 

Ειδικότερα προτείνω, το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για την δημιουργία  χώρου στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων δίπλα στο Κιουπρί και να οδηγούνται εκεί όλα τα τουριστικά. 

Με αφετηρία το Κιουπρί θα πρέπει να σχεδιαστεί διαδρομή με ηλεκτρικό τρενάκι-ιππήλατες άμαξες για τους τουρίστες που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τις παραποτάμιες περιπατητικές  διαδρομές. Στην διαδρομή του ηλεκτρικού τρένου θα πρέπει να προβλεφθεί στάση στη Μονή Αγ. Τριάδας και στον αρχαιολογικό χώρο Λόγγου ή να δημιουργηθεί τελεφερίκ-τρενάκι που να συνδέει Λόγγο με αστικό ιστό. 

Επίσης με βοήθεια ηλεκτρονικών πινάκων, ο επισκέπτης πρέπει να ενημερώνεται για πρόγνωση καιρού, τοπικές εορτές πολιτιστικές εκδηλώσεις, περιπατητικές- ποδηλατικές διαδρομές, γαστρονομικές προτάσεις. 

Φυσικά η πρόταση θέλει βελτίωση και περαιτέρω μελέτη αλλά θεωρώ ότι δίνει ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης αλλά και λύσης προβλημάτων όπως το κυκλοφοριακό. Φυσικά υπάρχουν και άλλες προτάσεις που μπορούν να ωθήσουν την τουριστική ανάπτυξη. Ας τολμήσουμε λοιπόν να τις καταθέσουμε, ας τολμήσουμε να αποτελέσουμε την αλλαγή που επιζητά αγωνιωδώς η κοινωνία μας, με πρόγραμμα και στρατηγικό σχεδιασμό. Το οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές.   

 

 Σιώνης Τάσος 

Μέλος Δημοτικής Παράταξης Εν εργω

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments