....

«ΑΝΆΣΑ» ΡΕΥΣΤΌΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ!

«Ένεση» ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και… βαθιά «ανάσα» σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες θα δώσει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο. Η ρύθμιση προβλέπει επιστροφή του φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα και του ΦΠΑ σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, με διαδικασίες εξπρές και χωρίς έλεγχο για ποσά έως και 10.000 ευρώ.

Στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι η άμεση «ανακούφιση» χιλιάδων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών που περιμένουν καρτερικά-για μεγάλο χρονικό διάστημα-την καταβολή του φόρου εισοδήματος, όπως επίσης και την απόδοση του ΦΠΑ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει τα επιτελικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, οι αυτόματες επιστροφές φόρων-έως 10.000 ευρώ, θα  «ξεκλειδώσουν»  εντός του Αυγούστου, αμέσως μετά την… έγκριση της ρύθμισης από τη Βουλή και την επακόλουθη έκδοση των σχετικών αποφάσεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

«Μάννα εξ΄ουρανού» η ρύθμιση

Την εν λόγω ρύθμιση αναμένουν ως «μάννα εξ΄ουρανού» περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε καθεστώς «ασφυξίας», σ’ ό,τι αφορά στην ρευστότητά τους, περιμένοντας για πάνω από ένα χρόνο τα οφειλούμενα χρήματα από το Δημόσιο.

Συνολικά οι εκκρεμείς επιστροφές ΦΠΑ ως 10.000 ευρώ που θα δοθούν αυτόματα και χωρίς έλεγχο, αφορούν το 35% του συνόλου και το 4,5 τοις χιλίοις στο συνολικό ποσό.

Μέσω της καταβολής των εκκρεμών επιστροφών προς τους ιδιώτες, η κυβέρνηση επιθυμεί να τονώσει την πραγματική οικονομία αλλά και εκπληρώσει τη σχετική δέσμευσή της προς τους δανειστές, που προέκυψε από την πρόσφατη συμφωνία. Βάσει αυτή της συμφωνίας, η κυβέρνηση καλείται να επιταχύνει την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς του ιδιώτες.

 Οφείλει, μάλιστα, μέχρι τον Αύγουστο του 2018, να μην παρουσιάζει «στοκ» εκκρεμών επιστροφών φόρων, για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments