....

ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ; ΈΡΕΥΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού ενός ζευγαριού …αλλά δεν έχετε μια περιέργεια να μάθετε;

Λοιπόν, τώρα σας δίνεται η ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά μέσα στις καρδιές των άλλων ανθρώπων, το μυαλό τους και το υπνοδωμάτιο τους χάρη στο βιβλίο The Normal Bar της Chrisanna Northrup, μιας επιχειρηματία που ήθελε να βελτιώσει τον γάμο της.

Με την βοήθεια του Pepper Schwartz, ενός σεξολόγου στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, και του James Witte, διευθυντή του Κέντρου για Έρευνες Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο George Mason, έκαναν μια έρευνα στην οποία ρωτήθηκαν πάνω από 70.000 ζευγάρια σε όλο τον κόσμο (καθιστώντας την μεγαλύτερη μελέτη που έγινε ποτέ στις σχέσεις), με ερωτήσεις τύπου «Πόσο συχνά φιλάτε το σύντροφό σας;" και "Κρατάτε μυστικά ο ένας από τον άλλο;" Οι απαντήσεις παρέχουν μια ηδονοβλεπτική ματιά στο πώς συμπεριφέρεται ο μέσος σύντροφος και αν τυχόν αντιμετωπίζετε παρόμοια προβλήματα στην σχέση σας, θα διαπιστώσετε πώς δεν είναι οι μόνοι!

Το ζήτημα: «Εύχομαι ο/η σύντροφός να ήταν πιο εμφανίσιμος.»

Ο κανόνας: Περισσότερο από το 1/3 των γυναικών και των αντρών επιθυμούν οι σύντροφοί τους να έδιναν μεγαλύτερη σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση.

Η λύση: Αναλάβετε πρωτοβουλία και ντυθείτε πιο επίσημα μια μέρα ώστε να τον/την εντυπωσιάσετε. Ακόμα και οι πυτζάμες μπορούν να κάνουν τη διαφορά αν είναι περισσότερο sexy. Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβει ότι προσπαθείτε να κρατήσετε την σχέση σας ζωντανή και θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας.

Το ζήτημα: Είμαστε υπερβολικά kinky στο κρεβάτι

Ο κανόνας: Δεν υπάρχουν ντροπές στο σεξ. 86% των ανδρών και των γυναικών ιντριγκάρονται με την ιδέα να εμπλουτίσουν την σεξουαλική τους ζωή και περισσότερο από το 50% των ζευγαριών το έχουν ήδη κάνει. 

Η λύση: Για να το ξεκινήσετε μιλήστε ανοιχτά για τις επιθυμίες και τις φαντασιώσεις σας στο κρεβάτι και στη συνέχεια δημιουργήστε το κατάλληλο κλίμα. Ακόμα κι αν η «αποστολή» δεν επιτευχθεί, θα γελάσετε. Image and video hosting by TinyPic

Το ζήτημα: Φοβάμαι μήπως με απατήσει.

Ο κανόνας: Μόνο το 39% των γυναικών εμπιστεύονται πραγματικά τους συντρόφους τους. Αυτό είναι καλό αλλά και κακό. Καλό επειδή το 69% των αντρών δηλώνουν ότι αν παρουσιαστεί η ευκαιρία δεν θα διστάσουν να κάνουν σεξ εκτός σχέσης . Κακό βέβαια επειδή με αυτόν τον τρόπο οι άντρες γίνονται κατά κάποιο τρόπο δεδομένοι. 

Η λύση: Μην αποκαλύπτετε τις ύποπτες σκέψεις του μυαλού σας!

Το ζήτημα: Ποτέ δεν φιλιόμαστε.

Ο κανόνας: 79% των ζευγαριών κάνουν πολύ καιρό να φιληθούν ενώ σχεδόν το 50% των ζευγαριών ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά αρκετές φορές την εβδομάδα. 

Η λύση: «Αν δίνετε περισσότερα πεταχτά φιλιά μπορείτε να τον /την «αρπάξετε» αγκαλιά και να του/της δώσετε ένα φιλί περίπου 20 δευτερολέπτων», λέει η Marsha Lucas, ψυχοθεραπεύτρια στην Ουάσιγκτον. Αυτό διεγείρει την έκκριση της ορμόνης οξυτοκίνης, που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. 

Το ζήτημα: «Δεν έχω ιδέα πόσα λεφτά βγάζει»

Ο κανόνας: Το 80% των εξαιρετικά ευτυχισμένων ζευγαγιών γνωρίζουν το μισθό του συντρόφου τους.

Η λύση: Εάν ένα ζευγάρι έχει καλή επικοινωνία, έχουν την τάση να συζητούν για τα χρήματα», λέει ο Joan Atwood, σύμβουλος γάμου και οικογενειακός θεραπευτής. Οτιδήποτε αποκρύπτετε από τον/την σύντροφό σας μπορεί να βλάψει την σχέση σας, συμπεριλαμβανομένων των μυστικών σχετικά με την οικονομική σας κατάστασή.

Το ζήτημα: «Χρησιμοποιούμε υποκοριστικά όταν μιλάμε μεταξύ μας»

Ο κανόνας: Και πολύ καλά κάνετε! 76% των ζευγαριών αυτό κάνουν και δηλώνουν ευχαριστημένοι.

Η λύση: Μπορεί στους άλλους να φαίνεται αστείο, γελοίο και παιδιάστικο το γεγονός ότι εσείς αποκαλείτε «Μαϊμουδάκι μου» τον σύντροφό σας, δεν παύει όμως να είναι κάτι πολύ γλυκό.

Το ζήτημα: «Σκέφτομαι να τον/την χωρίσω συνεχώς»

Ο κανόνας: 37% των αντρών και των γυναικών φαντάζονται την «ηρωική έξοδο» συχνά ενώ ένα άλλο 33% έχουν αυτές τις σκέψεις μερικές φορές.

Η λύση: «Θα είμαι καλύτερα, αν φύγω;» Είναι φυσιολογικό να αναρωτιέστε αλλά συνήθως αυτό συμβαίνει όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα περιμένετε. Αντί να πιέζετε τον εαυτό σας, την επόμενη φορά που θα σας βασανίζει αυτή η σκέψη, αντιδράστε φυσικά και μιλήστε μαζί του/της. Ανοίξτε και οι δυο πλευρές τα χαρτιά σας. Αναλόγως την συζήτηση είτε θα καταχωνιάσετε βαθιά την βαλίτσα σας στην ντουλάπα είτε θα τα μαζέψετε και θα φύγετε.

Φυσιολογικό

Το ζήτημα: «Όταν είμαι θυμωμένη του λέω να κοιμηθεί στον καναπέ.»

Ο κανόνας: Σχεδόν το 50% των ζευγαριών κοιμούνται χωριστά μετά από έναν τσακωμό.

Το ζήτημα: «Μου αρέσει να αυτοϊκανοποιούμαι.»

Ο κανόνας: 82% των γυναικών αυνανίζονται. 

Το ζήτημα: «Διαβάζω τα email του»

Ο κανόνας: Το 54% των γυναικών και το 49% των αντρών παραβιάζουν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των συντρόφων τους.

Μη φυσιολογικό

Το ζήτημα: «Διατηρώ επικοινωνία με τον/την πρώην.»

Ο κανόνας: Μόνο το 26% των γυναικών παραμένουν φίλοι με ένα παλιό έρωτα.

Το ζήτημα: «Προτιμώ να είμαι από πάνω στο κρεβάτι.»

Ο κανόνας: Μόνο το 24% των γυναικών, προτιμούν αυτή την δεσπόζουσα θέση.

Το ζήτημα: «Ποτέ δεν κάνω στοματικό σεξ.»

Ο κανόνας: Μόνο το 9% των γυναικών δεν κάνουν στοματικό σεξ στους συντρόφους τους.

Το ζήτημα: «Βλέπω πορνό μόνη μου»

Ο κανόνας: Μόνο το 6% των γυναικών βλέπουν πορνό σόλο.

 

Σχόλια - Facebook Comments