....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 



 
 Ναι στην αναβάθμιση και ενίσχυση του Δημοσίου Πανεπιστημίου.  Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια!
Ανακοίνωση Νέας Αριστεράς για την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρά τις αντιδράσεις και τις εμπεριστατωμένες διαφωνίες από τον ακαδημαϊκό και φοιτητικό κόσμο προχωράει στην αντισυνταγματική νομοθέτηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Αφού έκοψε σχεδόν 40.000 μαθητές από θέσεις που υπήρχαν στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, αφού έχει καταδικάσει τα ιδρύματα στην υποχρηματοδότηση και αρνείται να κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό προχωράει στο επόμενο βήμα. Δεν ενδιαφέρεται ούτε για την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης, ούτε για το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτή. Στόχος της είναι απλά να δημιουργήσει πελατεία. Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι η ΝΔ που έχει ακυρώσει το κράτος δικαίου στην χώρα σχεδιάζει ιδιωτικά Πανεπιστήμια κόντρα στο Σύνταγμα. Η ιδιοκτησιακή αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν φαίνεται να πτοείται από τους συνταγματικούς κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας.
Είναι βέβαιο ότι η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση και υποχρηματοδότηση των δημοσίων Ιδρυμάτων, ειδικά στην περιφέρεια και αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις φοιτητών και σε κλείσιμο σχολών.
Ως Νέα Αριστερά τασσόμαστε απέναντι στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πρακτικές της κυβέρνησης που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής μας. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσων αντιδρούν και καλούμε σε ένα μέτωπο ανυπακοής όλου του αριστερού και προοδευτικού κόσμου.
Καλούμε στη συμμετοχή όλων των φοιτητών, καθηγητών και δημοκρατικών πολιτών στις αυριανές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
Λέμε: Ναι στην αναβάθμιση και ενίσχυση του Δημοσίου Πανεπιστημίου.  Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, οχι στην ακύρωση του Συντάγματος.
 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς Νομoύ Πέλλας

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments