....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

ΟΧΙ στην ανεργία, τη φτώχεια, τη διάλυση των δημόσιων αγαθών, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας, τον ευτελισμό της λαϊκής κυριαρχίας.

 Έχουν περάσει 5 χρόνια από το πρώτο μνημόνιο.  Μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια   το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε στο 180% του ΑΕΠ, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε 28%, η ανεργία έφτασε στο 27%, μεγάλο μέρος του παραγωγικού ιστού και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Η παιδεία και (κυρίως) η υγεία χτυπήθηκαν βάναυσα. Οι εργασιακές σχέσεις  θυμίζουν ζούγκλα. Τα λαϊκά δικαιώματα  συρρικνώθηκαν. Η καταστολή έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα.  Η δημόσια περιουσία μπήκε σε λίστες για να ξεπουληθεί. Η λαϊκή κυριαρχία πέρασε στα χέρια των eurogroup και της τρόικας.

 

5 χρόνια μετά οι δανειστές δεν ζητάνε απλώς περισσότερα. Δεν ζητάνε «μόνο» μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, περικοπές στους μισθούς (με πρόσχημα και εργαλείο την «αξιολόγηση»), μειώσεις των αγροτικών εισοδημάτων, διατήρηση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας,  αύξηση της φορολογίας στα λαϊκά εισοδήματα μέσω των αυξήσεων του ΦΠΑ. Δεν ζητάνε «μόνο» να χτυπηθεί ο τουρισμός, μία από τις σημαντικότερες παραγωγικές δραστηριότητες που μας απέμειναν, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Δεν ζητάνε «μόνο» να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες επιχειρήσεις.

 

Ζητάνε πάνω απ’ όλα να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο σαν να είναι ο σωστός. Να βυθιστούμε ακόμη περισσότερο στο τέλμα. Να ζούμε με την αγωνία και την ύβρη της «αξιολόγησης» από την τρόικα. Αυτό είναι το χειρότερο.  Το ΟΧΙ ήταν πιο εύκολο πριν από πέντε χρόνια. Αν όμως σήμερα πούμε το ναι, αν ο φόβος νικήσει για άλλη μία φορά, θα  πάρουμε μαζί μας και τις επόμενες γενιές. Αυτές δεν θα είναι απλώς φτωχές, θα είναι και υπόδουλες.  

 

Το δημοψήφισμα της 5ης  Ιουλίου είναι ένας σημαντικός σταθμός στους αγώνες μας. Σηκώνουμε το γάντι που μας πετούν οι δανειστές, στεκόμαστε απέναντι στους φόβους μας και αναμετριόμαστε μαζί τους. Δεν θα καθορίσουν τις αποφάσεις μας αυτοί που ελέγχουν τα ΑΤΜ. Στο όνομα των παιδιών που έρχονται, θα επιλέξουμε το δρόμο της ρήξης και θα πούμε το ΟΧΙ που μας αναλογεί.

 

Γι’  αυτό  καλούμε όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα. Να πούμε το ΟΧΙ μας στους δρόμους και στην κάλπη.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 8.00 μ.μ.

στον πεζόδρομο στην Έδεσσα (διασταύρωση Αριστοτέλους με Δημοκρατίας)

 

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΕΔΕΣΣΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΕΔΕΣΣΑΣ

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments