..

ΑΜΕΣA ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚE Η Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ WWW.TASTV.GR (PHOTOS)

ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

 

 

Σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων τις προηγούμενες ημέρες, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του οδοστρώματος που είχαν υποστεί φθορές. Συγκεκριμένα, αποκαταστάθηκαν τμήματα των Οδών Έδεσσα-Άγρας και Έδεσσα-Σωτήρα στα οποία είχαν δημιουργηθεί επιφανειακές οπές, κυρίως λόγω των εργασιών αποχιονισμού και του παρατεταμένου παγετού που σημειώθηκε κατά τους χειμερινούς μήνες.

Σε δήλωσή της η κα. Αηδονά αναφέρει: «Προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε το ταχύτερο δυνατό σε αιτήματα και υποδείξεις που φτάνουν από πολίτες ή εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης στις υπηρεσίες μας και αφορούν ζητήματα που συνδέονται με την ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα, αξιοποιώντας όσο γίνεται καλύτερα τα μέσα που διαθέτουμε και, επίσης, μέσω της διεύρυνσης των συνεργασιών με τους τοπικούς φορείς και κοινωνικούς εταίρους. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες δικαιούνται να έχουν έγκυρη και επίκαιρη ενημέρωση».

Δείτε παρακάτω την ανάρτησή μας..

http://tastv.gr/article/amesi-i-paremvasi-tis-pe-pellas-meta-dimosieyma-...

 

ΑΜΕΣΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ TASTV.GR (VIDEO)

Άμεσες ήταν οι ενέργειες της Π.Ε. Πέλλας  ασφαλτόστρωσης τμημάτων της οδού Έδεσσας - Άγρα οι οποίες προκλήθηκαν εξ αιτίας της χειμερινές περιόδου (χιόνια, παγετού και ρίψης αλατιού) όπου η άσφαλτος είχε υποστεί διάβρωσεις σε αρκετά σημεία και είχε γίνει επικίνδυνη για τους διερχόμενους οδηγούς  Και οι παραπάνω εργασίές έγιναν  μετά από σχετική μας ανάρτηση στη σελίδα μας βίντεο και με φωτογραφίες.

http://tastv.gr/article/meta-tin-anartisi-mas-ameses-oi-energeies-tis-pe-pellas-gia-tin-asfaleia-kai-leitoyrgikotita

Σοβαρό και σημαντικό πρόβλημα συνεχίζει όμως να υφίσταται σε όλο το οδικό δίκτυο του Ν. Πέλλας από Φλώρινα μέχρι και τα όρια του Ν. Θεσ/νίκης η έντονη βλάστηση η οποία σε πάρα πολλά σημεία έχει σκεπάσει τις κατά μήκος της Ε.Ο. προστατευτικές μπάρες και τις πινακίδες σήμανσης με  αποτέλεσμα  να περιορίζεται το πλάτος της οδού για όλα τα κινούμενα οχήματα.  

Οφείλουμε πάντως να αναφέρουμε ότι η Αναπλ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας κ. Αηδονά από το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ανάλαβε τα καθήκοντά της έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο στον Νομό Πέλλας με άμεσες ενέργειες και πράξεις τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε έργα που είχαν παραμείνει χωρίς να υλοποιούνται.

Εμείς έχουμε την υποχρέωση ως TASTV.GR τοπικό ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης να αναφέρουμε ότι όσα ρεπορτάζ με βίντεο και φωτογραφίες έχουμε πραγματοποιήσει και έχουμε αναδείξει σημαντικά προβλήματα και θέματα που αφορούν την αρμοδιότητα της Π.Ε. Πέλλας έχουν γίνει άμεσες παρεμβάσεις.

Το τελευταίο μάλιστα σημαντικό νέο για το οδικό δίκτυο είναι ότι σύμφωνα με δηλώσεις της σύντομα θα δοθεί "επιτέλους" σε κυκλοφορία η γέφυρα Ριζαρίου, στο παραπάνω θέμα να θυμίσουμε αναφέρθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας την Τετάρτη 10 Μαίου 2017 παρουσία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα  με την ευκαιρία της παρουσιάσης για βιώσιμη αστικής ανάπτυξης στον Δήμο Πέλλας.

 

Άμεση η ανταπόκριση και ενέργειες της Π.Ε. Πέλλας για τα σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο Έδεσσας Φλώρινας και του Ν. Πέλλας γενιότερα, μετά την σχετική μας ανάρτηση με βίντεο και φωτογραφίες στις 28 Απριλίου 2017!...

http://tastv.gr/article/edessa-se-mayra-halia-o-dromos-agra-edessas-vide...

 

 

 

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου: «Άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών για τη διευθέτηση ζητημάτων ασφάλειας του οδικού δικτύου της Πέλλας»

 

Συνεργασία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας για την συνεχή παρακολούθηση της ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου  

Η πλήρης λειτουργικότητα και ασφάλεια των υφιστάμενων υποδομών και τεχνικών έργων της Π.Ε. Πέλλας που συμβάλλουν στη διατήρηση της ποιότητας ζωής και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών και επισκεπτών της περιοχής, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων της Αναπληρώτριας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου.

 

Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων τοπικών μέσων ενημέρωσης, η κα. Αηδονά είχε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων προκειμένου να διευθετηθούν, σε εύλογο χρονικό διάστημα και με αρτιότητα, όλες οι περιπτώσεις φθορών που έχουν παρουσιαστεί στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας. Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των προβλημάτων είναι συνέπεια των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τους προηγούμενους μήνες (ισχυρές βροχοπτώσεις, παγετός, χιονοπτώσεις) και, ιδιαίτερα, μετά από την παρατεταμένη ρίψη άλατος αποχιονισμού που διαβρώνει την άσφαλτο το πρώτο εικοσαήμερο του Ιανουαρίου που η περιοχή επλήγη από χιονόπτωση.

 

Συγκεκριμένα, στελέχη της Π.Ε. Πέλλας έχουν επιληφθεί της επισκευής καθρέφτη υποβοήθησης της κυκλοφορίας που βγήκε από την θέση του από διερχόμενο όχημα, στην έξοδο της Έδεσσας προς Άγρα, ενώ έχει ξεκινήσει συνεργασία με τις συναρμόδιες Δασικές υπηρεσίες για την κοπή και απομάκρυνση δέντρων που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία στην εθνική οδό στο ύψος του Μελισσίου. Για την ολοκλήρωση των εργασιών στην περιοχή του Μελισσίου απαιτείται, επίσης, συνεργασία με την Τροχαία για τη λήψη μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας κατά την κοπή και απομάκρυνση των δέντρων. Παράλληλα, έχει γίνει πλήρης καταγραφή των φθορών των επιφανειακών στρώσεων της ασφάλτου σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου (ιδιαίτερα στο δρόμο Έδεσσα προς Φλώρινα και Έδεσσα-Αριδαία) και έχει δρομολογηθεί η επισκευή τους μέσω της Σύμβασης συντήρησης οδών που υπογράφηκε τις προηγούμενες μέρες.

 

Συμπληρωματικά, αναφέρεται ότι έχει ολοκληρωθεί ένα σημαντικό μέρος των διαγραμμίσεων και τοποθέτησης προστατευτικών στηθαίων και πινακίδων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας, ενώ έχει ολοκληρωθεί και ο καθαρισμός μεγάλου αριθμού ρεμάτων. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης έργο ηλεκτροφωτισμού διασταυρώσεων, ξεκινώντας από τους κόμβους Λουτροχωρίου, Δωροθέας και Σεβαστιανών, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η δημοπράτηση των εργασιών κοπής χόρτων κατά μήκος των οδικών αξόνων. Για την συνέχιση του έργου καθαρισμού ρεμάτων αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας αναμένεται νέα δημοπράτηση σχετικού έργου.

 

Η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αηδονά- Αθανασιάδου παρακολουθεί στενά την πορεία των τεχνικών έργων, συνεργαζόμενη με τις επιβλέπουσες υπηρεσίες, αλλά και με τις περιφερειακές και κεντρικές υπηρεσίες για την επίλυση γραφειοκρατικών ζητημάτων που προκαλούν καθυστερήσεις στην έγκαιρη χρηματοδότηση των έργων. 

 

28/4/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments