....

Α.Λ.Π. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ : ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΌΤΑΝ Ο ΗΛΙΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ"

 

 

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την πέμπτη εκδήλωση της 22ης περιόδου 2017 – 2018 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,

     την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.

ΘΕΜΑ: "Όταν ο ήλιος εξαφανίζεται από τον ουρανό"

Αποστολή στην Ολική Έκλειψη Ηλίου της 21-8-2017
στο Σέϊλεμ του Όρεγκον και το Καρμποντέϊλ του Ιλινόι των ΗΠΑ.

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Ομάδα Επιστημόνων με επικεφαλής τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Σειραδάκη. 

 

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της Ελληνο-Αμερικανικής Αποστολής στην Ολική Έκλειψη Ηλίου της 21ης Αυγούστου 2017 στο Σέϊλεμ του Όρεγκον και το Καρμποντέϊλ του Ιλινόι των ΗΠΑ.

Η αποστολή, χωρισμένη σε δύο ομάδες επιστημονικώς επικεφαλής των οποίων ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννης Σειραδάκης και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο Θανάσης Οικονόμου, πραγματοποίησε με επιτυχία φωτογραφικές και φασματοσκοπικές παρατηρήσεις και καταγραφές από δύο διαφορετικά σημεία της ηπείρου, στα οποία η έκλειψη έλαβε χώρα με διαφορά μίας ώρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει εκ μέρους του καθηγητή Ι. Σειραδάκη και μελών της αποστολής αναφορά και επεξήγηση του φαινόμενου των Ολικών Ηλιακών Εκλείψεων, περιγραφή των εμπειριών των δύο ομάδων με εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες, καθώς και παρουσίαση των παρατηρήσεων μαζί με αποτελέσματα της μέχρι τώρα επεξεργασίας δεδομένων.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments