....

ΑΛΜΩΠΙΑ :ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΊΔΡΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

 

Με την παρούσα ενημερώνουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους εκπροσώπους της Αλμωπίας, ότι ένα διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αυτό της έναρξης Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), έχει ωριμάσει και ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση δρα αποτρεπτικά σε όλους τους ενήλικες που παραμένουν «εγκλωβισμένοι χωρίς απολυτήριο τίτλο και πολλές φορές κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένοι.

Με πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2016 από το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ αλλά και με τη συνεργασία συναδέλφων παραδόθηκε το αίτημα και προωθήθηκαν πάνω από 30 ονόματα με πλήρη στοιχεία όσων ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του ΣΔΕ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

Η δυναμική της Αλμωπίας σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων είναι αποδεδειγμένα μεγάλη και αυτό αποδεικνύεται από την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για εξειδίκευση σε όλες τις δομές της (ΙΕΚ/ΚΕΚ ΕΣΠ. ΕΠΑΛ κλπ)

Απομένει η απόφαση για την έναρξη λειτουργίας και θεωρούμε ότι στην Εκπαίδευση Ενηλίκων οφείλουμε όλοι να αποδεικνύουμε έμπρακτα την ευαισθησία μας ώστε να δίνονται ίσες ευκαιρίες και κανείς να μην μένει πίσω.

Σε αναμονή θετικών νέων, παραμένουμε στη διάθεση του κοινού για την καταγραφή των στοιχείων τους και την εξασφάλιση ότι θα δώσουμε την πρώτη ώθηση που απαιτείται για να ξεκινήσει ξανά τοΣχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλμωπία.

Με εκτίμηση

          Γιόρτσος Α. Γεώργιος                                                                                          Όρλης Στέλιος

 

Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ                                                 Διευθυντής του Εργαστ. Κέντρου Αριδαίας

Σχόλια - Facebook Comments