....

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΙΣΤΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ART ΤΟΥ ΑΠΘ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα στις 11 το πρωί ξεκίνησε το 4ο Thessaloniki Formula Show (TFS) από την φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ Aristotle Racing Team (ART), μία εκδήλωση που αναδεικνύει τη δουλειά των φοιτητών Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΤΖΙΔΟΥ

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η πλατεία Αριστοτέλους μετατράπηκε σε αγωνιστική πίστα προκειμένου να παρουσιαστεί στο κοινό από το νέο μονοθέσιο της ομάδας, ART-18 αλλά και παλαιότερα μονοθέσια, όπως τα ART-14 και ART-16, με τα οποία η ART έλαβε πολλές διακρίσεις σε διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς.

Είναι η 13η χρονιά που διεξάγεται και θα διαρκέσει έως τις 8 το βράδυ.

Η ART δημιουργήθηκε το 2006 και είναι η πρώτη φοιτητική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποτελείται κυρίως από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής, οι οποίοι εργάζονται πάνω στη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου. Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Νικόλαος Μιχαηλίδης.

Ο Ριάδνης Σταύρος, φοιτητής και υπεύθυνος marketing και επικοινωνίας, δήλωσε στο wepost ότι «Εμείς σαν ομάδα φτιάξαμε ένα μονοθέσιο τύπου φόρμουλα για Διεθνείς Διαγωνισμούς κι όχι μόνο, όπου ανταγωνιζόμαστε άλλα πανεπιστήμια». Η πρώτη ομάδα είχε δημιουργηθεί το 2006 με το πρώτο μονοθέσιο να κατεβαίνει στους αγώνες το καλοκαίρι του 2008 και από τότε έχουν περάσει πάνω από 200 μέλη. Στη φετινή ομάδα συμμετέχουν 27 μέλη, αλλά λόγω του ότι αυτή η εκδήλωση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν διεξαχθεί, ήρθαν και παλιά μέλη ώστε να βοηθήσουν. Ο Σταύρος τόνισε ότι «Είμαστε μόνο φοιτητές κι έχουμε έναν καθηγητή να επιβλέπει. Η κατασκευή των οχημάτων είναι δική μας δουλειά».

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του wepost.gr

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και παπούτσια

Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments