....

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΟΥ MIRAGE 2000 ΠΟΥ ΑΚΤΕΠΕΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ

 

 

Λίγο μετά τις 12:00 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ένα μαχητικό της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Mirage 2000 και έγινε γνωστό ότι έχει καταπέσει κοντά στην Σκύρο, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το ΓΕΑ. Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό αεροσκάφους M2000-5, ανοιχτά της Σκύρου.

Το μαχητικό τύπου Mirage 2000 με ένα πιλότο αγνοείται εδώ και λίγη ώρα ενώ εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο πριν επιχειρήσει να προσγειωθεί στην Σκύρο. Κατά πληροφορίες το ελληνικό Μιράζ είχε απογειωθεί με ένα ακόμη αεροσκάφος Mirage για αποστολή αναχαίτισης.Ολες οι πληροφορίες δείχνουν ότι το όποιο πρόβλημα προέκυψε κατά την επιστροφή του Μιράζ στο αεροδρόμιο της Σκύρου. Ο χειριστής του δεύτερου αεροσκάφους ενημέρωσε ότι το σκάφος έχει καταπέσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Oι Τούρκοι σπεύδουν να αποκλείσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο “κατάρριψης”, λέγοντας ότι “κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν πέταγε στη περιοχή της πτώσης”.

Η είδηση της πτώσης ελληνικού μαχητικού τύπου Μιράζ μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα τα δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ.

Ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός Heberturk, σε ανταπόκριση του Mahmut Gurer από την Άγκυρα, μετέδωσε ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων την ώρα που κατέπεσε το ελληνικό Μιράζ στο Αιγαίο, δεν υπήρχε παρουσία τουρκικών μαχητικών στην περιοχή.

Mirage 2000 Fighter Jets

Άμεση ήταν η ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για την πτώση του αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 ανοικτά της Σκύρου.

Οι δύο άνδρες ενημερώθηκαν τόσο για τις συνθήκες απώλειας επαφής με το αεροσκάφος όσο και για την εξέλιξη των ερευνών διάσωσης ενώ ζήτησαν να παραμείνουν ενήμεροι για ό,τι νεότερο προκύψει.

Σκάφη του λιμενικού από την Μυτιλήνη σπεύδουν στο σημείο. Στη περιοχή βρίσκεται έναν τουρκικό υποβρύχιο και στα μικρασιατικά παράλια έχουν εντοπιστεί πολλά ιπτάμενα ίχνη από τους Τούρκους.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν στρατιωτικά ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος C-130, μία φρεγάτα και παραπλέοντα σκάφη.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μαζί με έτερο ομοίου τύπου επέστρεφαν στη Σκύρο μετά από αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο κεντρικό Αιγαίο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments