....

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ 2017 (VIDEO PHOTOS)

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία αρκετού κόσμου εορτάστηκαν σήμερα Παρασκευή 6-1-2017 τα Θεοφάνεια στην Έδεσσα με ηλιοφάνεια αλλά και με πάρα πολύ κρύο με το θερμόμετρο να αγγίζει τους -2 βαθμούς . Όμως παρά το τσουχτερό κρύο ο κόσμος ήταν αρκετός.

Το πρωί, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια η λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο.

Φέτος ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας η οποία ήταν προπομπός της λιτανευτικής πομπής και παιάνισε μέχρι το χώρο της βυζαντινής γέφυρας για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Αρκετοί οι υποψήφιοι κολυμβητές έπεσαν μέσα στο νερό όπως κάθε χρόνο για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ευτράπελο της ημέρας όπως θα δείτε και στο βίντεό μας, ήταν το γεγονός ότι ένας από  τους υποψήφιους κολυμβητές βλέποντας τον Ιερέα Πατερ Ζουμή Γέωργιο  να ρίχνει νερό μέσα στο ποτάμι αυτός θεώρησε ότι ήταν ο Σταυρός και βούτηξε! Το κατάλαβε όμως λίγα λεπτά αργότερα.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν τηρώντας το έθιμο για να πιάσουν τον Σταυρό.

Ο νεαρός Εδεσσαίος Παύλος Κασαρτζόγλου έπιασε τον Σταυρό και όπως μας είπε στην κάμερά μας βούτηξε για όλο τον κόσμο και να έχει υγεία απλά λιτά και χωρίς εγωκεντρικές δηλώσεις του περυσινού κολυμβητή που έπιασε τον σταυρό.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Περιφ. Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης αναπληρώνοντας την Αναπλ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας,  ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου ο ο Δ/τής της 11ας Μ/Κ Πεζικού Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Γλυμής, ο Δ/ντής Αστυνομίας Πέλλας κ. Ιωάννης Βακουφτσής. Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, Προέδροι και μέλη  Συλλόγων και Σωματείων  καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων και αρκετός κόσμος όπου στο τέλος αγιάσθηκαν από τα νερά του ποταμού.

 
 
 
 
 

6/1/17

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments