....

ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ XYLLELA FASTIDIOSA

 

 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας ενημερώνει τους υπόχρεους (φυτώρια, σημεία πώλησης καλλωπιστικών φυτών και πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρειών διεθνών μεταφορών, παραγωγών, συνεταιρισμών, γεωπόνων του δημοσίου και ιδιωτών, τελωνιακών, Δήμων και Εργολάβων δημοσίων  κηποτεχνικών έργων) σχετικά με την αφίσα και το πληροφοριακό φυλλάδιο που εξέδωσε το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) για τον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας Xylella fastidiosa.

Ειδικότερα, τα καταστήματα και οι εταιρίες γεωργικών εφοδίων καθώς και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί καλούνται να αναρτήσουν την αφίσα και να ενημερώνουν τους παραγωγούς για τα συμπτώματα καθώς έως και σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί η παρουσία του βακτηρίου στη Χώρα μας. Η διατήρηση της Χώρας απαλλαγμένης από το επικίνδυνο βακτήριο είναι θέμα Εθνικής Σημασίας και Ύψιστου Δημοσίου Συμφέροντος.

Η αφίσα και το φυλλάδιο βρίσκονται αναρτημένα στο δικτυακό τόπο του ΥπΑΑΤ στους παρακάτω συνδέσμους:

ΑΦΙΣΑ:

http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Georgika_Farmaka/Fytoeigionomikos_Elegxos/XylellaInfoFlyer.pdf

ΦΥΛΛΑΔΙΟ:

http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/Georgika_Farmaka/Fytoeigionomikos_Elegxos/leaflet-xylella.pdf

Οι ενδιαφερόμενοι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας, Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου.

                                                                                                       Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

                                                                                                         ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments