....

"ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ" ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (VIDEO)

 

Ο χαρακτηρισμός «σκανδαλώδης και προκλητική αδιαφορία» ίσως είναι αρκετά επιεικής για να περιγράψει την –πραγματικά- προκλητική αδιαφορία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στον  ίδιο τον θεσμό αλλά και στον καθιερωμένο – εκ του Νόμου- ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων χρήσεως του οικονομικού έτους 2016.

Η ειδικη συνεδρίαση , με μοναδικό θέμα τον απολογισμό του περιφερειάρχη Κεν.  Μακεδονίας κ. Αποστ. Τζιτζικώστα ξεκίνησε  την Δευτέρα 6-2-2017 το μεσημέρι 3 μμστην αίθουσα του Περιφ. Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη και τελείωσε στις 7 μμ. Την ομιλία του Περιφερειάρχη παρακολουθήσαν σχεδόν το σύνολο των μελών του περιφ. Συμβουλίου . αλλά μετά το πέρας της και ενώ άρχισαν οι τοποθετήσεις των μελών της αντιπολίτευσης και των αντιπεριφερειαρχών από τις περιφ. Ενότητες (πρώην Νομούς ) που απαρτίζουν τον κορμό της Περιφέρειας Κεν. Μακεδονίας, τότε άρχισαν οι διαρροές και με διάφορες προφάσεις σχεδόν το σύνολο των όσων συμμετείχαν στον απολογισμό του επικεφαλής του συμβουλίου κ. Τζιτζικωστα, αποχώρησαν από την αίθουσα. Έτσι οι ομιλίες των υπόλοιπων έγιναν ενώπιον κενών καθισμάτων , πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που- προς τιμή τους- παρέμειναν εντός της αιθούσης, ώστε να μην είναι απολύτως μόνος και έρημος ο κάθε ομιλητής. Κατά βάση δηλαδή παρέμειναν μόνο οι έχοντες σκοπό να τοποθετηθούν πάνω στα πεπραγμένα της πλειοψηφούσας παράταξης. Τι σημαίνουν όλα αυτά  ;  Δυστυχώς, σημαίνουν ότι ο ίδιος ο θεσμός της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης συνεχώς απαξιώνεται, έτσι ώστε μετά την αποτυχία του «Καποδίστρια» να ολοκληρώσει την καταστροφή της αποκεντρωμένης τοπικής αυτοδιοίκησης και ο «Καλλικράτης» θεσμοί που έγιναν Νόμος και μπήκαν σε εφαρμογή χωρίς να είναι έτοιμοι γι αυτό, ούτε οι πολίτες ούτε η Πολιτεία.

Αντί να περιορισθούν τα φαινόμενα διαφθοράς, αντίθετα αυτά έχουν αυξηθεί, η εξυπηρέτηση των πολιτών υστερεί σε μεγάλο βαθμό και ο συνεκτικός κρίκος των μικρών κοινωνιών , των χωριών και των πόλεων, έχει σπάσει προ πολλού. Η εικόνα που αντικρίσαμε εμείς και που το αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο επισφραγίζουν αυτή την άποψη. Να θυμίσουμε βέβαια ότι Η Περιφ. Ενότητα Πέλλας ( πρώην Νομός Πέλλας) εδώ και καιρό διοικείται από αναπληρώτρια (τη, κ. Αηδονά) με ¨ο,τι μπορεί να σημαίνει αυτό  στην λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά και στη ψυχολογία των πολιτών που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να παραμένουν παρατηρητές των εξελίξεων χωρίς να έχουν δυνατότητα να αντιδράσουν σε αυτό το κατάντημα του πάλαι ποτέ ενδόξου Νομού Πέλλας που ήταν το καύχημα του εσωτερικού τουρισμού αλλά και των εξαγωγών.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments