....

3 ΣΤΟΥΣ 4 ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ : ΈΡΕΥΝΑ ABOUTPEOPLE

 

 

 

Έρευνα aboutpeople: 3 στους 4 ζητούν την εφαρμογή του νόμου για απαγόρευση του καπνίσματος.

9 ευρήματα για τη σχέση των Ελλήνων με το κάπνισμα

 

Τη σχέση των Ελλήνων με το κάπνισμα παρουσιάζει η μηνιαία δημοσκόπηση της aboutpeople για το Athens Voice Radio 102,5. H έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη 1 ως τις 3 Μαρτίου και συμμετείχαν 603 ερωτώμενοι και τα αποτελέσματα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον:

  1. Σύμφωνα με την έρευνα φαίνεται ότι η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους μένει στα χαρτιά, αφού το 84,9% έχει βρεθεί τον τελευταίο μήνα σε τέτοιο χώρο όπου κάποιοι κάπνιζαν.
  2. Αξίζει να σημειωθεί ότι 3 στους 4 (75,1%) τάσσονται υπέρ της εφαρμογής του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρου, με μόνο το 18% να διαφωνεί.
  3. Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς (52,4%) απαγορεύουν το κάπνισμα και στο σπίτι τους, ενώ το 46,5% δηλώνει το αντίθετο.
  4. Περίπου οι μισοί ερωτώμενοι (47,9%) δηλώνουν ότι θα προτιμούσαν ως χώρο αναψυχής κάποιον όπου να απαγορεύεται το κάπνισμα, ενώ το 24,2% θα προτιμούσε μέρη όπου να επιτρέπεται.
  5. Ο κύριος λόγος διακοπής του καπνίσματος είναι (για τους πρώην καπνιστές) η προφύλαξη της υγείας τους (85,6%), ενώ έπονται οι οικονομικοί λόγοι με 12,4% και οι κοινωνικοί με 5,5%.
  6. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 92,4% όσων έκοψε το τσιγάρο έχει δει βελτίωση στην υγεία του (φυσική κατάσταση κλπ).
  7. To 79,5% των καπνιστών απάντησε ότι έχει σκεφτεί/ επιθυμεί να κόψει το τσιγάρο στο μέλλον.
  8. Tο 61,6% έχει ήδη προσπαθήσει να το κάνει αλλά δεν τα κατάφερε.
  9. Τέλος, το 75,2% των μη καπνιστών δηλώνει ότι ενοχλείται όταν κάποιο συγγενικό/πολύ φιλικό του πρόσωπο είναι καπνιστής/ καπνίστρια.


Σημειώνεται ότι το 29,6% των ερωτωμένων δηλώνει ότι καπνίζει συστηματικά.

 

 

--

 

 

Πέτρος Ιωαννίδης

 

Managing Director

 

 

 

 

 

 

Σχόλια - Facebook Comments