....

3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ "ΖΕΣΤΟ" ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

 "Ζεστό" χρήμα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ετοιμάζεται να ρίξει το οικονομικό επιτελείο μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι πρώτοι υπολογισμοί ανεβάζουν το κονδύλι στα περίπου 3 δισ ευρώ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού αυτό το δίμηνο- τρίμηνο είναι πολύ κρίσιμο και θα πέσει πολύ χρήμα στην αγορά. Είναι μέτρα στήριξης είτε καινούργια είτε παλιά εργαλεία. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκταμιευθούν και να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων 1, 5 εκατομμύριο ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή 5. Οι αιτήσεις ήταν περίπου 740 και υπολογίζεται πως θα χρηματοδοτηθούν τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες. 

Επίσης έχουμε καινούργια δάνεια με κρατική εγγύηση με ένα ποσό συνολικό 450 εκατομμύρια ευρώ, πρόκειται για κεφάλαια κίνησης ως 50.000 ευρώ και είναι εστιασμένο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί και αυτό μέσα στην εβδομάδα και το κονδύλι θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, θα ξεπεράσει αρκετά την αρχική πρόβλεψη. Παίρνει μπροστά και ο σχεδιασμός για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 . Το κονδύλι αναμένεται να είναι 600 με 700 εκατομμύρια ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments