....

ΤΟ 1o ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ - ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ

 

 

Η διοργάνωση αγώνων αντιλογίας αποσκοπεί στην προώθηση και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διαγωνιστούν μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων, οι οποίοι τους επιτρέπουν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στη λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων, την πειθαρχημένη συνεργασία με τους συμπαίκτες τους και την κατανόηση και κριτική των θέσεων της αντίπαλης ομάδας με σεβασμό. Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, συνεισφέρει συνήθως αποφασιστικά στη σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. Παράλληλα, φέρνει τους συνδιαλεγόμενους πιο κοντά μεταξύ τους, παρέχοντάς τους έναν κοινό χώρο επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς.
Συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση συμμετοχής σε αγώνες επιχειρηματολογίας, το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών έλαβε μέρος στους Πανελλήνιους Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας) 2018, που διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στους αγώνες συμμετείχαν μαθητές από 79 Γενικά Λύκεια από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, και από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και Φθιώτιδας.
Διανύοντας μια επιτυχή πορεία η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών  έφτασε ως τον τελικό, που διεξήχθη την Κυριακή 22 Απριλίου στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, αντιμετωπίζοντας την ομάδα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, η οποία κέρδισε τον αγώνα.
Την ομάδα του 1ου Λυκείου Γιαννιτσών αποτελούν οι μαθητές: Αναστασία Γιαντζή, Μιχάλης Γιαλαμάς, Κωνσταντίνος Γιαλαμάς, Ζωή Χατζημωυσιάδου και Βασιλική Βαρελά.
Υπεύθυνη καθηγητές: Μαρία Αθανασίου, Φώτης Χατζόγλου
Περισσότερες πληροφορίες: http://webtv.ert.gr/ert1/eidiseis/22apr2018-2100-deltio-eidiseon/ (30:33 – 33:00)
 

Σχόλια - Facebook Comments